Medicus curat, natura sanat
"De dokter zorgt, de natuur geneest"

Welke steen helpt mij?

Alles om ons heen is energie en heeft een trilling zo ook uw lichaam en geest. Stenen trillen en stralen energie uit of absorberen energie wat afhankelijk is van hun herkomst en samenstelling. Stenen kunnen, mits juist gekozen, samenwerken met een lichaam en zo uw energie doen opleven of negatieve energie verminderen of zelfs wegnemen.

“Edelstenen kunnen bepaalde energie overbrengen.”

Er zijn verschillende stenen zoals de zwarte toermalijn, rookkwarts en amazoniet die de negatieve effecten van elektromagnetische straling verminderen. Elektromagnetische straling is bijvoorbeeld afkomstig van mobiele telefoons,draadloze netwerkverbindingen, hoogspanningsmasten, laptops, computers en magnetrons.  Vooral hoogsensitieve personen hebben last van deze straling met name van telefoons en draadloze netwerken.

De aquamarijn heeft zijn bijzondere nut al vele jaren bewezen bij allergieën zoals overgevoeligheid voor pollen en grassen, beter bekend in de algemene vorm van  hooikoorts.  Het houd je jeugdig en helpt bij opgezette klieren en in zijn algemeenheid tegen kwaaltjes in het keelgebied. Als u mediteert zal deze steen u helpen om op een dieper niveau te komen en beter open te staan voor het hogere zelf.

De werking van de amethist edelsteen is de meest bekende. Hij helpt je vooral in het aankunnen van de grotere zorgen en het maar blijven terugkomen van negatieve gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid.  Hij helpt ook tegen nekkramp en pijn in de schouders door zijn stressverlichtende werking. Deze steen is ook als nekhanger te verkrijgen maar neemt u dan niet een te zware steen, deze zal uw nek en schouderklachten doen toenemen.

Kinderen zijn gek op stenen en dat is niet voor niets. Kinderen zijn in hun eerste levensjaren hoog sensitief en hebben daarom vaker last van elektromagnetische straling. Stenen in de vorm van dieren is een uitstekende manier om het negatieve effect van elektromagnetische straling te verminderen. Een steen die op zijn plek is en blijft staan. Veel van onze helende stenen zijn in kindvriendelijk vorm te krijgen.